Kuchnia

have to be make - food

:) Tarta wiosenna :)

arkusz ciasta francuskiego
2 jajka
180 ml śmietany 18%
1 marchewka
1 cebula
2 garści warzyw mrożonych: fasolka szparagowa, brokuły, ziemniaki
mała puszka kukurydzy z groszkiem
1 czerwona papryczka chili
sól
czerwony pieprz
1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
1/2 łyżeczki kurkumy

Natłuszczoną formę do tarty wylepiamy ciastem, nakłuwamy widelcem i wstawiamy na 10 minut do nagrzanego piekarnika, ok 150 st. C.
W garnku zagotowujemy wodę i na wrzątek wrzucamy warzywa mrożone i marchew. Gotujemy 5-10 minut i odcedzamy. Marchew kroimy w plastry lub paski.
Cebulę kroimy w plastry, chili w drobne paseczki.
Na podpieczony spód wykładamy wszystkie warzywa.
Jajka mieszamy rózgą ze śmietaną i przyprawami. Wylewamy na ciasto. Pieczemy ok 30 minut w 180 st. C.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation