Kuchnia

*** sałatki, surówki, pasty, pasztety

Sałatka makaronowa z nutą curry

składniki:

makaron kokardki - 300 gramów
pierś z kurczaka - 1 sztuka
Sos sałatkowy grecki Knorr - 1 opakowanie
szpinak - 1 pęczek
Przyprawa do kurczaka Knorr - 1 łyżeczka
cebula czerwona - 1 sztuka
kukurydza z puszki - 100 gramów
papryczka chilli - 0.5 sztuki
zabek czosnku - 1 sztuka
jogurt naturalny - 150 gramów
Ketchup Hellmann’s - 1 łyżka
curry - 1 łyżeczka

Pierś z kurczaka skrop oliwą, posyp przyprawą Knorr i zgrilluj. Szpinak i cebulę pokrój w paski. Kukurydzę odsącz z zalewy. W dużej misce połącz szpinak, makaron, kukurydzę, cebulę oraz posiekane chilli. Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj dokładnie z jogurtem, ketchupem oraz curry i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Gotowy sos dodaj do sałatki i wymieszaj razem. Sałatkę przełóż na półmisek. Grillowaną pierś kurczaka pokrój w cienkie paski i wyłóż na wierzch sałatki. Gotowa sałatkę udekoruj listkami natki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation