Kuchnia

Jedzonko

Grillowane kanapeczki z pesto



- słoik marynowanej papryki (650 ml),
- papryczka chilli,
Reklama
- cebula,
- 120 ml oliwy z oliwek,
- 2 łyżki octu balsamicznego,
- sól,
- 1-2 ząbki czosnku,
- pęczek bazylii,
- 2 łyżki startego parmezanu,
- pieprz,
- 2 bagietki
rzygotowanie:

Na czerwone pesto: Paprykę odsączyć. Z chilli usunąć gniazdo nasienne i posiekać, cebulę obrać i posiekać. Przygotowane składniki zmiksować z 4 łyżkami oleju i octu. Na zielone pesto: Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Bazylię umyć, grubo posiekać. Zmiksować: czosnek, bazylię, parmezan, 80 ml oliwy z oliwek. Doprawić solą i pieprzem. Bagietkę pokroić na kromeczki, smarować pesto. Na rozgrzanym grillu opiekać z obu stron.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation