Kuchnia

Gotowanie

Wiosenna zupa ze szczypiorkiem
Dla 4-5 osób:

40 dag ziemniaków
3 średnie marchewki
2 średnie pietruszki
2 pęczki szczypiorku
1 szklanka mleka
3 łyżki śmietany 18%
2 łyżeczki mąki pszennej
kostka rosołowa
sól, pieprz





Zagotowujemy 1 litr wody z kostką rosołową, a potem wlewamy zimne mleko. Wrzucamy pokrojone w drobną kostkę marchewki i pietruszkę. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy około 5 minut. Następnie wrzucamy ziemniaki pokrojone w kostkę i gotujemy wszystko do miękkości. Śmietanę dokładnie rozprowadzamy z mąką w małym garnuszku. Dolewamy trochę zupy i mieszamy. Całość wlewamy do zupy. Wsypujemy pokrojony szczypiorek (zostawiamy trochę do dekoracji). Doprawiamy solą i pieprzem i zagotowujemy.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation