Nie można zakończyć żądania
błąd 500

Uuups!
Wystąpił błąd uniemożliwiający wczytanie strony!
Kod błędu alM20(w razie konieczności, przekaż go Administracji)

Wejdź na Stylowi.pl

Formularz kontaktowy:


Kuchnia

Entartaining food

Nadziewana cukinia

Składniki:

4 cukinie dowolnej odmiany
0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego (użyłam z łopatki)
3 średnie cebule
szklanka ryżu (użyłam ryżu ze szpinakiem suszonym marki SyS)
1 średnia marchew
2 łyżeczki suszonego oregano
3 ząbki czosnku
sól i pieprz do smaku
1 łyżeczka cukru (nadaje słonemu sosowi dodatkowy wymiar smakowy)
4 łyżki koncentratu pomidorowego
pół szklanki wody

Przygotowanie:

1)Ryż gotujemy al dente i na sypko wg

. przepisu na opakowaniu (około 15 minut).

1) Cukinie myjemy i wydrążamy łyżką, zostawiając około 0,5 cm miąższu przy skórce. Uważajmy, aby nie przedziurawić warzywa.
2) Cebule obieramy, kroimy w kosteczkę i szklimy na łyżeczce oliwy. Wrzucamy mięso, doprawiamy i czekamy aż się usmaży od czasu do czasu mieszając.
3)Dodajemy startą na grubych oczkach marchew, koncentrat, wodę, wydrążoną cukinię (drobno posiekaną), ryż oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Gotujemy jeszcze około 10 minut i ostatecznie doprawiamy do smaku.
Gotowy farsz przekładamy do cukinii, możemy posypać startym serem i zapiekamy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 30 minut. Cukinia powinna być jędrna.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation