Kuchnia

Wypieki i nie tylko... na słodko

SERNICZKI Z BRZOSKWINIAMI


Serniczki z brzoskwiniami
400 g serka waniliowego z prawdziwa wanilia
2 galaretki brzoskwiniowe
3 brzoskwinie
do dekoracji mięta i jeżyny
Jedną galaretkę rozpuścić w 250 ml wrzącej wody, wymieszać dokładnie i zostawić do przestygnięcia. Kokilki lub filiżanki wyłożyć folią spożywczą tak by brzegi jej wystawały poza naczynie.
Lekko przestudzoną galaretkę wymieszać dokładnie z serkiem, wlać porcje do naczynek do 2/3 wysokości. Odstawić do lodówki do zastygnięcia.
Gdy masa się zetnie i sterniczki zastygną drugą galaretkę wymieszać również w 250 ml wrzącej wody. Brzoskwinie pokroić na plasterki i ułożyć na serniczkach, zalać drugą galaretką do wysokości naczynek. Odstawić do lodówki do ponownego zastygnięcia. Gdy będą gotowe ostrożnie wyciągnąć serniczki z naczynek, zdjąć folie i ułożyć na talerzykach. Ozdobić miętą i jeżynami, można podać tez z bitą śmietaną. Porcja na 5 serniczków w takich kokilkach.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation