Kuchnia

Słodkie

Składniki (8 sztuk):

6 jajek
1/3 szklanki mąki pszennej
1/3 szklanki mąki ziemniaczanej
1/3 szklanki mąki krupczatki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3/4 szklanki cukru
Z podanych składników wyrobić ciasto biszkoptowe. Foremki do tartaletek wysmarować masłem i obsypać mąką. Wylać do nich ciasto do 3/4 wysokości. Upiec na złoto.

200 ml śmietanki kremówki
2 łyżki cukru pudru
1 opakowanie zagęstnika do śmietany
kubek jeżyn
Śmietankę ubić z cukrem i zagęstnikiem. Szprycą rozprowadzić na biszkoptach odwróconych dnem do góry. Ułożyć jeżyny. Można posypać cukrem pudrem.
Przepis na znaleziony na stronie : http://cukierenkaklementynki.blogspot.com/2013/08/biszkoptowe-babeczki-z-jezynami.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation