Design

design

RAFAELLO bez pieczenia


2-3 paczki krakersów
1 litr mleka
2 budynie waniliowe
2 łyżki mąki ziemniaczanej
3/4 szkl. cukru
1 żółtko
250 g masła
150 g wiórek kokosowych + 50 g na posypkę

Do kubka odlać trochę mleka, resztę zagotować z cukrem. Do odlanego mleka wsypać budynie i mąkę ziemniaczaną. Zrobić budyń. Ostudzić.
Masło zmiksować z żółtkiem, dodając po łyżce budyniu, miksować. Dodać wiórki kokosowe i wymieszać.
Na blasze(33 x 23 cm) ułożyć:
krakersy
krem
krakersy
krem
krakersy
krem
posypka (50g wiórek przyrumienić, wymieszać z 3 pokruszonymi krakersami)

Wstawić do lodówki na 2 - 3 godz.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation