Kuchnia

amu

WARZYWA ZAPIEKANE
Składniki:
1 bakłażan
1 żółta papryka
1 średnia cebula
1 łyżeczka oregano
oliwa z oliwek
1/2 szklanki pomidorków koktajlowych
200 g sera feta
sól i pieprz
Wykonanie:
Bakłażana i paprykę pokroić w średnią kostkę, a cebulę w piórka.

Duże, płaskie naczynie żaroodporne wysmarować oliwą. Włożyć pokrojone bakłażany, paprykę i cebulę. Skropić oliwą, oprószyć solą, pieprzem oraz oregano i dokładnie wymieszać.

Wstawić do gorącego piekarnika i piec 20 minut w temperaturze 200 stopni. Po tym czasie zamieszać i dołożyć pomidorki koktajlowe. Posypać pokruszonym serem feta, skropić ponownie oliwą i oprószyć oregano. Wstawić z powrotem do piekarnika na kolejne 20-25 minut
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation