Kuchnia

Kuchnia

Risotto cztery sery z brokułami


SKŁADNIKI:
ryż - 1 opakowanie
bulion - 1 litr
brokuł - 1 sztuka
śmietanka słodka - 0.5 szklanki
cebula - 1 sztuka
ser pleśniowy niebieski - 1
opakowanie
ząbki czosnku - 2 sztuki
natka pietruszki - 1 pęczek
Fix Spaghetti 4 sery z
brokułami Knorr - 1
opakowanie
oliwa z oliwek - 0.5 szklanki



SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1. Cebulę i czosnek pokrój w drobną kostkę. Następnie podsmaż w rondlu na
oliwie z oliwek.

2. Dodaj ryż i całość smaż aż ziarna zrobią się szkliste.

3. W tym momencie dodaj 1/3 bulionu i powoli gotuj aż ryż wchłonie prawie cały
płyn, ok. 10 minut. Następnie wlej kolejną porcję bulionu i ponownie gotuj aż ryż
wchłonie większość płynu. Po tym czasie ziarna powinny być pół twarde.

4. Teraz wymieszaj Fix Knorr z pozostałym bulionem i śmietanką.

5. Wlej płyn do ryżu, dodaj ser pleśniowy, (pokrojony w mniejsze kawałki) i
posiekaną natkę pietruszki. Mieszaj powoli drewniana łyżką aż ryż zmięknie i ser
się rozpuści. Risotto podawaj natychmiast po przyrządzeniu, powinno mieć
płynną konsystencję.

6. Różyczki z brokułu obgotuj w osolonej wodzie i posyp po wierzchu potrawy. Na
końcu skrop całość oliwą z oliwek.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation