Kuchnia

Słodkości

Ciasto rafaello - składniki:

- biała czekolada - około 2 tabliczek,

- wiórki kokosowe (200 g),

- 2 szklanki mleka,

- 2 galaretki cytrynowe,

- bita śmietana w proszku (2 opakowania),

- paczka biszkoptów,

- likier adwokat,

- owoce do dekoracji (ponieważ mamy sezon letni, polecam truskawki).

Ciasto rafaello - sposób przygotowania:

Oba opakowania galaretki wsyp do 2 szklanek wrzątku i dodaj białą czekoladę. Mieszaj aż się rozpuści, następnie przestudź. Bitą śmietanę w proszku ubij z mlekiem, kiedy będzie już miała odpowiednią konsystencję, powoli dodawaj do niej tężejącą galaretkę z czekoladą. Na samym końcu wrzuć wiórki kokosowe (zostaw ok. 1/4 na później). Na blaszce ułóż biszkopty i nasącz je adwokatem. Następnie wlej ubitą masę, posyp resztą wiórków i ozdób truskawkami. Wstaw do lodówki na 2-3 godziny. Ciasto rafalello jest gotowe!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation