Kuchnia

desery

Ciasto salceson

Składniki:
5 jajek
1,5 szklanki cukru
1 op. cukru waniliowego
2 czubate łyżki kakao
3 szklanki mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
0,75 - 1 szklanki oleju
1 łyżeczka cynamonu
1-1,5 kg jabłek

Jabłka obrać i pokroić w kostkę.

Jajka i cukier ubić na parze aż pojaśnieją i staną się gęste.
Dodać resztę składników (bez jabłek), wymieszać na bardzo gęste, gładkie ciasto.

Dodać jabłka, wymieszać, żeby ciasto oblepiło jabłka.

Piec 45 min. w 180-190 st.C (piekarnik elektryczny), 190-200 st.C (piekarnik gazowy).
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation