Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Potrzebujesz (na 4 porcje): 50 g masła, 1 pora pokrojonego w kawałki, 2 ząbki czosnku, posiekane, 1 brokuł, posiekany, 1 litr wywaru warzywnego, 100 g liści młodego szpinaku, 1 łyżka soku z cytryny, 250 ml słodkiej śmietanki, 80 g świeżej ricotty, sól morska i świeżo mielony pieprz

W głębokim rondlu roztop masło. Dodaj pora i czosnek. Smaż 5 minut, aż por zmięknie. Dodaj brokuła i wywar. Zagotuj. Zmniejsz ogień i gotuj 10 minut, aż brokuł będzie miękki. Dodaj szpinak i gotuj kolejne 3 minuty. Zupę zmiksuj blenderem na gładki krem. Dodaj śmietankę, sok cytryny, sól i pieprz. Podawaj z łyżką świeżej ricotty.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation