Kuchnia

Muffinki i babeczki

Kokosowe muffinki z Princessą



Tym razem użyłam kokosowej Princessy i ich kokosowy charakter podkreśliłam też dodaniem kokosowych wiórków.


Składniki suche:

* 270 g mąki
* 130 g cukru
* 2 łyżeczki proszku do pieczenia
* 6 pokruszonych Princess kokosowych (6x33g)
* 2 łyżki wiórków kokosowych


Składniki mokre:

* 1 szklanka maślanki
* 100 ml oleju
* 1 duże jajko
* 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego



Dodatkowo:

* wiórki kokosowe


Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni.

W jednej misce łączymy suche składniki a w drugiej mokre, po czym łączymy je ze sobą i mieszamy przez kilka sekund energicznie łyżką, tylko do chwili połączenia się składników.

Formę do muffinek wykładamy papilotkami i napełniamy je ciastem do 3/4 wysokości. Wierzch posypujemy obficie wiórkami kokosowymi.

Muffinki pieczemy około 20-25 minut (do suchego patyczka).
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation