Kuchnia

Babeczki na słono/wytrawnie

Wytrawne babeczki
Składniki
200 g kaszy gryczanej Kupiec
2 opakowania długo dojrzewającej szynki (np. szwarcwaldzka)
100 g długo dojrzewającego sera np. bursztyn
2 jajka
0,5 pęczka natki pietruszki
sól i pieprz do smaku
100 g twarogu
blaszka do mufinek (12szt)




Przygotowanie

Blaszkę do mufinek włożyć szynką w kształcie otwartej róży, dwa plasterki na jedną babeczkę.

Kaszę ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Starty ser, posiekaną natkę pietruszki i ugotowaną kaszę, i jakiem mieszamy w misce, przyprawiamy solą i pieprzem, a następnie wypełniamy różyczki do 2/3 wysokości. Wierzch posypujemy pokruszonym twarogiem. Całość wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 165 C z włączonym termoobiegiem i zapiekamy ok 15-20 min
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation