Kuchnia

na osłodę

KAJMAKOWY TORT
Potrzeba:
200 g masła
3 łyżki masła orzechowego
4 jajka
200 g drobnego cukru
200 g mąki tortowej
159 g jogurtu naturalnego
łyżeczka proszku do pieczenia
krem:
6 łyżek masła orzechowego
6 łyżek masy kajmakowej
60 ml słodkiej śmietanki
łyżeczka ekstraktu waniliowego
4 łyżki masła
płatki migdałów i czekolady do przybrania

Przepis:
2 blaszki o średnicy 20 cm smarujemy masłem i oprószamy mąką. Na ciasto miksujemy masło, jajka, jogurt masło orzechowe i cukier. Dodajemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Mieszamy, dzielimy na obie blaszki i pieczemy 30 min w temperaturze 180 st.
Ubijemy śmietankę. Miksujemy pozostałe składniki na krem i mieszamy z bitą śmietaną.
Upieczone ciasto tniemy na cienkie warstwy, przekładamy kremem, górę tortu ozdabiamy płatkami. Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation