Kuchnia

Słodkości

Cupcakes kokosowo-ananasowe

Składniki:

2 szklanki mąki
2/3 szklanki cukru
2 jajka
1 małe opakowanie jogurtu kokosowego
1 szklanka oleju rzepakowego
2 łyżeczki proszku do pieczenia
ok. 1/2 puszki ananasa w kawałkach


"Krem" i dekoracja:

1 małe opakowanie śmietanki kremówki
1 opakowanie serka kremowego
1 łyżka cukru pudru
1 opakowanie śmietan-fixu
2 łyżki wiórków kokosowych
+ wiórki do oprószenia babeczek, kokos w czekoladzie lub batonik Bounty



Sposób przygotowania:
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Suche składniki na babeczki wymieszać w misce. Dodać jajka, jogurt i olej, wymieszać. Dodać kawałki ananasa i wmieszać je w masę. Ciasto rozdzielić do foremek i piec ok 30 minut, a następnie ostudzić przy otwartych drzwiczkach piekarnika.
Serek utrzeć z cukrem pudrem i wiórkami kokosowymi. Kremówkę ubić z dodatkiem śmietan-fixu, dodać do serka, wymieszać. Kremem dekorować babeczki. Kostki kokosu w czekoladzie przekroić na pół i wetknąć w krem (batonik pokroić na cienkie plasterki). Babeczki posypać odrobiną wiórków kokosowych.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation