Kuchnia

Muffinki i babeczki

Kolorowe babeczki

Składniki:
(na 8 małych babeczek)

200 g mąki
150 g mleka
2 łyżki cukru
1 łyżka masła
10 g drożdży
1/2 łyżeczki soli
bakalie, kandyzowane owoce


Przygotowanie:
Drożdże pokrusz, zmieszaj z 2 łyżkami mleka i mąki, dodaj cukier, sól i odstaw do wyrośnięcia. Podrośnięty rozczyn zmieszaj z pozostałą mąką, mlekiem i roztopionym masłem. Ciasto wyrób tak, aby odchodziło od ręki (w razie potrzeby podsypuj mąką), pod koniec dodaj bakalie i podziel na 8 części. Każdą uformuj w kulkę i przełóż do foremki. Odstaw do wyrośnięcia na 30-40 minut. Przed pieczeniem wierzch każdej bab
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation