Kuchnia

be like master chef

Sernik na zimno

Składniki:
ser biały homogenizowany 1kg
laska wanilii
żelatyna 50g
cukier puder do smaku
śmietanka 30% 1 duża (400ml)
biszkopty 1 opakowanie
czekolada 1 szt

Żelatynę namoczyć w 1/2 szkl wody. Gdy ładnie napęcznieje rozpuścić w kąpieli wodnej, wystudzić. Śmietanę ubić na sztywno dodając cukier puder. Ucierać ser z cukrem i ziarenkami wanilii, dodając żelatynę. Pod koniec wmieszać do masy serowej ubitą śmietanę. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia (bardzo lubię kiedy na brzegach tego ciasta są takie zagniecenia od papieru), na dnie pookładać biszkopty. Na biszkopty wyłożyć masę serową. Gdy masa zacznie lekko tężeć posypać tort wiórkami czekolady. Odstawić do lodówki na kilka godzin. Gotowe
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation