Kuchnia

Procentowo-Wyskokowo

Pina colada


Receptura:
40ml białego rumu
20ml malibu
100ml soku ananasowego
50ml śmietanki lub mleka



W standardowej recepturze IBA (International Bartenders Association) zamiast malibu i śmietanki używa się kremu kokosowego. Tak mówi oficjalny przepis, natomiast w większości restauracji oraz klubów z góry właściciele zakładają, iż krem kokosowy będzie tożsamy połączeniu malibu z mlekiem bądź też śmietanką.


Przygotowanie:

Wszystkie składniki wlać do szklanicy barmańskiej. wypełnionej lodem. Wstrząsać przez kilka, kilkanaście sekund. Zawartość przelać do szkła typu fancy, bądź też innego szkła przeznaczonego do long drinków. Do wykonania garnieru w tym przypadku idealnie nadaje się ananas oraz jego liście.Warto na top dodać bitą śmietanę.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation