Inne

💘 Happy 💘 Valentine’s Day ➸ ❤️ ➸ ❤️

Kartofelki

Domowe trufle. Słodkie, ale słodycz przełamuje dodatek mocnego alkoholu i ciemnej czekolady, ciasteczkowe. Moje ulubione.

Przepis na ok. 15 kartofelków z książki "Desery zimne" Małgorzaty Borczak.

Składniki:

2 paczki herbatników
90 g miękkiego masła
2-3 łyżki spirytusu
2-3 łyżki cukru pudru
starta ciemna czekolada lub kakao do obtoczenia kartofelków

Wykonanie:

Herbatniki skruszyć na proszek (w malakserze). Dodać miękkie masło, puder, spirytus, wyrobić. Z masy formować małe kulki i obtaczać je w czekoladzie.
Schłodzić.

wtorek, 12 lutego 2013, str.26
Rodzinka w Kuchni
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation