Kuchnia

pycha

Rafaello

Składniki:

- 2 tabliczki białej czekolady

- 100g masła

- 50g cukru pudru

- około 1,5 szklanki wiórków kokosowych do masy

- ok. 20 sztuk całych, obranych migdałów

- wiórki kokosowe do obtoczenia kulek

Wykonanie:

Rozpuścić czekoladę (ja to robię w mikrofalówce). Zmiksować masło z cukrem pudrem na gładką masę. Miksując, powoli dodawać po łyżce rozpuszczonej czekolady. Do masy wsypać wiórki, wymieszać drewnianą łyżką. Wstawić masę do lodówki na około 30 minut.

Po tym czasie formować małe kuleczki umieszczając w środku migdał. Obtoczyć w wiórkach. Gotowe wstawić do schłodzenia do lodówki na około 2 godziny. Można przechowywać do kilku godzin poza lodówką.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation