Kuchnia

Babeczki,muffinki,ciasteczka

makaroniki:
180 g cukru pudru
110 g mielonych migdałów
1 łyżeczka różowego barwnika spożywczego w proszku,
100 g białek (mniej więcej 3; białka trzymamy w lodówce przez 2 dni)
50 g drobnego cukru
krem:
250 g mascarpone
ziarenka z 2 lasek wanilii
2 łyżki płynnego miodu
sposób przygotowania
mieszamy cukier puder, migdały i barwnik. odstawiamy. miksujemy białka, gdy zrobią się puszyste, powoli wsypujemy cukier. ubijamy, aż powstanie gładka, lśniąca masa. wsypujemy suche składniki i delikatnie mieszamy, aż powstanie masa podobna do ciasta naleśnikowego (nie można mieszać za długo, bo beza będzie za sucha, wystarczy 50 ruchów łyżką). wlewamy masę do rękawa cukierniczego i wyciskamy kółka (3-4 cm średnicy) na blachę wyściełaną pergaminem. odstawiamy na 30-60 minut. rozgrzewamy piekarnik do 150°c. pieczemy ok. 15 minut, następnie studzimy. przygotowujemy krem. mieszamy dokładnie wszystkie składniki. wkładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy odrobinę kremu na połowę upieczonych skorupek. przykrywamy resztą. ciastka wkładamy do lodówki na 24 godziny. wyjmujemy na godzinę przed podaniem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation