Kuchnia

♥ Archi ♥, architecture, Architektura

Makaroniki

Ciasto

3 białka
110 g mąki migdałowej
210 g cukru pudru
30 g cukru
1 łyżeczka syropu malinowego
Krem

2 łyżki śmietany 22%
30 g masła
30 g cukru pudru
1 łyżka syropu malinowego
Brakuje ci składników?
Sposób przygotowania
Barwne wariacje
Drukuj
1 Wyłóż blachę do pieczenia pergaminem.
2 Ubij białka z białym cukrem na sztywną pianę.
3 Do piany dodaj mąkę migdałową, cukier puder oraz syrop malinowy. Wymieszaj całość za pomocą łyżki na gładką masę.
4 Przy pomocy szprycy lub łyżeczki wykładaj na przygotowaną blachę ok. 2-3 cm-owe kropki. Odstaw na 20 min aby troszkę obeschły.
5 W międzyczasie nagrzej piekarnik do 150°C.
6 Włóż blachę z ciasteczkami do nagrzanego piekarnika i piecz przez ok. 15 min.
7 W międzyczasie przygotuj krem: zmiksuj wszystkie składniki i wstaw do lodówki na kilka minut.
8 Upieczone makaroniki wyjmij z piekarnika odstaw do ostudzenia na ok. 10 min, po czym połowę z nich pokryj masą, przykryj drugą połową upieczonych krążków i zajadaj :-)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation