Kuchnia

Kaka i inne

Kaczka pieczona nadziewana mięsem i grzybami

1 kaczka
25 dag mielonego mięsa wieprzowego
1 dag suszonych grzybów
5 dag masła
4 ząbki czosnku
1 cebula
2 jajka
3 łyżeczki przyprawy do zup
słodka papryka
sól
pieprz

Kaczkę natrzeć solą i przyprawą do zup w wewnątrz i zewnątrz i odstawić na 1 godzinę
W między czasie posiekaną cebulę i czosnek przesmażyć na rozgrzanym tłuszczu po czym dodać do mięsa mielonego razem z pokrojonymi w plasterki grzybami.
Dokładnie wymieszać i obsmażyć na rozgrzanym oleju, wówczas dodać jajka, paprykę i szczyptę przyprawy do zup.
Powstałym farszem nadziać kaczkę, spiąć wykałaczkami i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni .
W trakcie pieczenia polewać ją na początku wodą a potem wytworzonym sosem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation