Kuchnia

Jedzonko

Muffinki sojowe z mascarpone i borówkami

Składniki na 12 sztuk:
1 szklanka mąki (250 ml)
3 łyżki cukru pudru
1 łyżka cukru waniliowego
szczypta soli
1 łyżka jogurtu naturalnego
2 jajka
120-140 ml mleka
mascarpone 3 łyżki
cukier puder - 2 łyżki
borówki

Przygotowanie:
- wymieszać suche składniki - mąkę, cukier, sól
- mleko, jajka i jogurt naturalny delikatnie ubić rózgą
- wszystko razem połączyć za pomocą łyżki, tylko do jednolitego wymieszania się składników, ciasto będzie dość gęste
- piekarnik nagrzać do 175 stopni
- ciasto nałożyć do papilotek i piec około 20-25 minut - do suchego patyczka
- wystygnięte muffinki posmarować wymieszanym mascarpone z cukrem pudrem, poukładać borówki lub inne owoce
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation