Kuchnia

♥ Archi ♥, architecture, Architektura

3-dniowa dieta detox!

DZIEŃ PIERWSZY
Śniadanie – 1/2 szklanki truskawek, 1/2 jabłka, 1 pomarańcza: pokrój na kawałki, wymieszaj i zjedz w formie sałatki lub wrzuć do blendera i zmiksuj na mus.

Poranna przekąska – zielona herbata z cytryną (bez cukru).

Lunch – świeża sałatka bez sosu lub kubek zupy warzywnej.

Obiad – 85 gramów makaronu pełnoziarnistego, 1/2 szklanki sosu marinara, czosnek.

Wieczorna przekąska – koktajl owocowy zrobiony z 1/2 szklanki truskawek, 1/2 banana i kostek lodu.

DZIEŃ DRUGI
Śniadanie – koktajl owocowy zrobiony z 1/2 szklanki truskawek, 1/2 szklanki jagód, 1/2 szklanki malin i kostek lodu.

Poranna przekąska – zielona lub ziołowa herbata z cytryną (bez cukru).

Lunch – 1 szklanka zupy warzywnej, jogurt naturalny z 1/2 banana.

Obiad – 1/2 szklanki brązowego ryżu, 2 szklanki szpinaku, 80g pieczonej ryby.

Wieczorna przekąska – koktajl zrobiony z 1/2 szklanki truskawek, 1/2 banana i kostek lodu.

DZIEŃ TRZECI
Śniadanie – 1 szklanka owsianki, 1/2 łyżki siemienia lnianego, chude mleko, brązowy cukier.

Poranna przekąska – koktajl owocowy przygotowany z 1/2 szklanki jagód, 1/2 jabłka i kostek lodu.

Lunch – Świeża sałatka, bez sosu.

Obiad – 80 gramów pełnoziarnistego makaronu z 1/2 szklanki sosu marinara i czosnkiem.

Wieczorna przekąska – Surowa marchewka pokrojona w słupki i 1 łodyga selera naciowego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation