Kuchnia

rybka i owoce morza

ryba w cieście piwnym
Składniki:
2 filety z dorsza
2 jajka
Szklanka jasnego piwa
40 dag mąki
2 ząbki czosnku
1/3 szklanki fasoli
1/3 szklanki kukurydzy
1/3 szklanki groszku
Przyprawy (imbir, pieprz, curry, chilli, bazylia)
Sok z cytryny
Olej

Sok z cytryny mieszamy z drobno pokrojonym czosnkiem, szczyptą pieprzu, chilli oraz imbiru i zalewamy ryby. Odstawiamy na 30 minut do lodówki.
Jajka miksujemy z mąką, piwem i przyprawami na gładkie ciasto.
Do wysmarowanego olejem naczynia żaroodpornego przelewamy część ciasta, układamy ryby, dodajemy kukurydzę, groszek oraz fasolę, zalewamy pozostałym ciastem.
Zapiekamy ok. 40 - 50 min (sprawdzamy patyczkiem), w 170 st. C.

Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation