Kuchnia

Drinki, nalewki itp

Grzane piernikowe wino z miodem

Składniki na 1 porcję (filiżankę, jak na zdjęciu):
ok. 180ml wytrawnego czerwonego wina
2 czubate łyżeczki miodu (wiem, że wydaje się dużo, ale przy mniejszej ilości wino wciaż jest bardzo kwaśne)
2 szczypty przyprawy do piernika (bez mąki!)
2 szczypty cynamonu
szczypta imbiru sproszkowanego
szczypta gałki muszkatołowej
mała szczypta pieprzu
kilka goździków
plasterek pomarańczy
Wino umieść w rondelku, dodaj przyprawy i miód. Podgrzej na gazie, aż będzie gorące, ale nie zagotuj wina. Przelej do kubka i dodaj plasterek pomarańczy.

Ewentualnie można wszystko wymieszać od razu w kubku i podgrzać w mikrofali. Jest szybciej i mniej brudnych naczyń ;)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation