Design

inspiracje

Bezowe Duszki Cappuccino, czyli Bezy na Halloween

Składniki na ok 25 bez w kształcie duszków:

2 białka
szczypta soli
200g cukru pudru
1 łyżeczka sypkiej kawy Cappucino
Ubijaj białka dodając do nich sól i dopiero po chwili stopniowo cukier, a na końcu wsypując Cappucino. Piana jest gotowa, gdy po odwróceniu miski do góry dnem, białka nie spadają, dlatego też zastanów się dwa razy zanim ją odwrócisz :)
Teraz pianę nakładaj na wyłożoną papierem do pieczenia blachę przy pomocy łyżki, rękawa cukierniczego lub szprycy z wybraną końcówką. Piecz w nagrzanym do 130C piekarniku przez ok 1-1,5h z uchylonymi drzwiczkami lub w piekarniku z termoobiegiem w 130C przez ok 40-60 minut.

Do dekoracji:
1/4 tabliczki czekolady
Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej i cienkim pędzelkiem lub patyczkiem udekoruj swoje duszki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation