Hobby

jedzonko

Zupa z dyni:

składniki:

włoszczyzna,
ziemniak,
niewielka dynia (około 3 - 4kg),
dwie cebule,
śmietana,
sól, pieprz, curry.
Z włoszczyzny gotujemy bulion warzywny z dodatkiem jednego ziemniaka. Dynię wydrążamy,

kroimy wyjęte z niej kawałki miąższu. Część z włóknami i pestkami wyrzucamy. Na patelni

dusimy dwie cebule, następnie dodajemy do nich cząstki dyni, dusimy chwilkę pod

przykryciem. Zawartość patelni przerzucamy do garnka, zalewamy bulionem warzywnym,

przyprawiamy i dusimy do momentu, aż cząstki dyni zmiękną. Czekamy chwilę, aż zupa

ostygnie, następnie dodajemy włoszczyznę oraz ziemniaka i miksujemy. Przelewamy do

wydrążonej, podgrzanej w piekarniku dyni.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation