Kuchnia

naleśniki, pierogi, placki

pancakes z bananami - przepis

czas przygotowania: 45 minut

składniki
iloŚĆ: ok. 12 placuszków
4 łyżki masła, roztopionego
1 ½ szklanki mąki
2 łyżki cukru
2 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
¼ łyżeczki soli
1 banan, rozdrobniony
1 szklanka mleka
2 jajka
½ łyżeczki ekstraktu z wanilii
mocno bananowe placuszki, ktore możemy podawac z owocami lub miodem.

etapy przygotowania
do miseczki przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, dodajemy sól oraz cukier. następnie wlewamy mleko, masło, dodajemy rozdrobnionego banana, jajka oraz ekstrakt. wszystkie składniki łączymy mikserem lub trzepaczką. pancakes smażymy na średnio rozgrzanej patelni, po pojawieniu się bąbelków powietrza na wierzchu placuszka przekładamy na drugą stronę. podajemy z pokrojonymi w plasterki bananami polanymi czekoladą, miodem lub bez dodatków. smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation