Kuchnia

do serca przez żołądek

Połączenie gruszki i sera brie jest absolutnie boskie. Do tego zdrowa dawka protein z kurczaka i odrobina rozpusty - kwaśna śmietana.
Potrzebujesz: 1 łyżeczkę miodu, 1/2 łyżeczki soku z limonki, 1/2 szklanki kwaśnej śmietany, 4 tortille, 100 g sera brie pokrojonego w małe kawałki, 1 duża grillowana pierś z kurczaka pokrojona w kostkę, 2 gruszki pokrojone w cienkie plasterki, 4 łyżeczki świeżej kolendry posiekanej

1. W małej miseczce wymieszaj miód i sok z limonki. Dodaj kwaśną śmietanę.

2. Tortille rozłóż na blacie. Na każdej ułóż 1/4 porcji sera, pokrojonego kurczaka, plasterki gruszki i łyżeczkę kolendry. Tortille złóż na pół.

3. Rozgrzej dużą, nieprzywierającą patelnię. Skrop odrobiną oliwy z oliwek. Ułóż tortille i smaż przez około 2 minut z każdej strony, aż ser się rozpuści. Podawaj z sosem miodowo-śmietanowym.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation