Inne
Merry Christmas Everyone
Owoce pokrój w plastry o grubości ok. 3 mm, a następnie porozkładaj je na papierze (tak, aby się ze sobą nie stykały) i susz w ciepłym, suchym miejscu przez kilka dni.
Możesz też suszyć owoce w piekarniku. Skorzystaj z opcji rozmrażania z obiegiem powietrza lub ustaw piekarnik na najniższą temperaturę i na czas suszenia owoców pozostaw uchylone drzwiczki piekarnika.
Wysuszone owoce połącz igłą z nitką, od największego plastra do najmniejszego, tworząc owocowe bałwanki. Zwróć uwagę na strony plastra, na jednej stronie plastra pomarańczy i limonki, skórka owocu jest bardziej widoczna. Staraj się łączyć plastry tam, gdzie skórka jest grubsza. Między plastrami zawiąż kokardki. Taką ozdobę możesz powiesić na choince lub np. na oknie.
Z podanych składników przygotujesz ok. 4 zawieszek.
MA==