Kuchnia

obiadowo-kolacyjnie

składniki:
pomidory - 3 sztuki
Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr - 1 łyżeczka
mozzarella - 2 sztuki
ciasto francuskie - 1 opakowanie
śmietana 36% - 250 mililitrów
jajka - 3 sztuki
czarny pieprz - 1 szczypta
świeża bazylia - 1 pęczek

1. Formę do tarty wyłóż ciastem francuskim, ponakłuwaj widelcem i zapiecz w nagrzanym do 200 st. C piekarniku przez 8-10 minut.
2. W kielichu blendera zmiksuj śmietanę z jajkami. Dopraw delikatem Knorr oraz pieprzem.
3. Pomidory pokrój w ósemki a ser w plastry.
4. Cząstki pomidora ułóż na zapieczonym spodzie. Poprzykrywaj plastrami mozzarelli, całość zalej przygotowaną śmietaną.
5. Wypełnioną formę wstaw do nagrzanego do 180 st. C piekarnika i zapiekaj 45 minut. Przed podaniem udekoruj listkami bazylii. Zapiekankę możesz podawać zarówno na ciepło jak i na zimno.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation