Kuchnia

kulinaria

SKŁADNIKI na 3 porcje:
1 filet - 500 g ryby bez skóry (u mnie okoń nilowy)
10 czarnych oliwek
1 mała cebula
1 żółta lub zielona papryka
1 czerwona papryka
1 duży pomidor
2 ząbki czosnku
1 gałązka tymianku
1/2 szklanki białego wina
3 łyżki sosu pomidorowego
2 łyżki oliwy z oliwek
Sól i pieprz

Filet oczyść z ości i skóry, pokrój na mniejsze kawałki. Cebulę obierz i pokrój w pół plasterki. Paprykę pokrój w większą kostkę.Czosnek obierz. Pomidora sparz i obierz ze skórki, pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy, wrzuć posiekaną cebulkę i czosnek. Zeszklij. Następnie dodaj pokrojone warzywa i zioła. Przesmaż. Następnie dodaj sos pomidorowy, posól i popieprz do smaku.
Na smażących się warzywach ułóż kawałki fileta. Rybę polej winem i smaż około 7 minut pod przykryciem, aż będzie biała i miękka.
Danie podawaj gorące, obficie polane sosem i warzywami.

www.lekkowkuchni.pl
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation