Kuchnia

Ciasta i torty

Muffinki ze snicersami i bayleisem


Zdecydowanie najlepsze muffinki, jakie kiedykolwiek jadłam. Być może to cudownie rozpływający się karmel z batonów, być może smak tego kremowego likieru.

Składniki

250 g mąki
7 łyżek cukru
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
4 łyżki likieru baileys
3 Snicersy
1 jajko
160 ml mleka
60 g topionego masła

W misce łączymy suche składniki. Wszystkie mokre składniki łączymy w miseczce i dodajemy do suchych. Mieszamy chwile łyżką, dodajemy pokrojone w kostkę batony i mieszamy jeszcze chwilę. Takim ciastem napełniamy foremki i pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 190 stopni ok. 25 minut. Należy pamiętać, że ciasto na muffinki powinno być grudkowate i nie zbyt starannie wymieszane.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation