Kuchnia

Zapiekanka moja miłość!

Zapiekanka z fetą i brokułami



(dla 6 osób)



Składniki

200 g razowego chleba
200 g fety
200 g brokułów
4 jajka
200 ml mleka
4 łyżki mąki
80 g czarnych wydrylowanych oliwek
1 łyżeczka tymianku
sól, pieprz



Sposób przygotowania

Chleb, ser i brokuły kroimy w kostkę o boku 1/2 cm. W dużej misce lekko ubijamy jajka, dodajemy mleko i delikatnie mieszamy z pozostałymi składnikami, doprawiając solą i pieprzem. Przekładamy masę do wyłożonej papierem do pieczenia podłużnej foremki, z wierzchu przykrywamy również papierem do pieczenia. Pieczemy 50-60 minut w 180°C. 10 minut przed końcem zdejmujemy papier, aby zapiekanka ładnie się zrumieniła. Podajemy na ciepło lub na zimno z zieloną sałatą.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation