Kuchnia

Przekąski na dżabarezę

Składniki:
- 3-4 kajzerki lub 1 duża bagietka
- 3-4 ząbki świeżego czosnku
- łyżeczka bazylii
- 60 g masła
- żółty ser

Przygotowanie:
Czosnek obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach albo przecisnąć przez praskę, dodać masło i bazylię. Podgrzać na małym ogniu aż masło lekko zacznie się rozpuszczać (można zrobić to w kuchence mikrofalowej), dokładnie wymieszać składniki. Bułki pokroić (na kromeczki) posmarować z obu stron rozpuszczonym masłem, ułożyć na blaszce i posypać startym na grubych oczkach serem. Pieczywo zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 160°C przez około 7 minut. Podawać od razu po przygotowaniu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation