Design

Design

Składniki na ciasto:

- 1,5 szklanki mąki

- 1/4 szklanki cukru

- 1 cukier waniliowy

- 3 żółtka

- 1 łyżeczka proszku do pieczenia

- 1/2 kostki margaryny



Z podanych składników zagnieść kruche ciasto. Wstawić je do lodówki na 30 - 40 minut. Po tym czasie 2/3 ciasta zetrzeć na wysmarowaną blaszkę ( u mnie tortownica 23 cm średnicy, może być większa, bo ciasto było dość wysokie ).

Składniki na masę:

- 3 białka

- 1 śmietana 18 % ( 400 ml )

- 1 budyń śmietankowy

- 1/2 brzoskwiń z puszki

- 1 tabliczka czekolady gorzkiej ( u mnie mleczna, 3/4 tabliczki, proponuję jednak dać więcej, dla lepszego efektu)



Brzoskwinie i czekoladę pokroić w kostkę.

Białka ubić na sztywno z cukrem. Wsypać budyń i zmiksować. Wlewać stopniowo śmietanę 18% i delikatnie mieszać łyżką. Dodać czekoladę i pokrojone brzoskwinie, wymieszać.

Masę wylać na kruchy spód, na wierzch zetrzeć pozostałe ciasto. Piec 40 - 50 minut w temp. 170 st. C.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation