Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Składniki
200 g orzechów laskowych
2 szklanki mąki
1 szklanka cukru pudru
3 jajka
łyżeczka proszku do pieczenia
1/3 szklanki oleju roślinnego (można dać troszkę więcej)
1/2 szklanki mleka
3-4 jabłka
1/2 szklanki rodzynek
plus:

tabliczka czekolady lub polewa czekoladowa kupna

Ilość porcji: okrągła 26 cm forma albo prostokątna 25 x 30

Jabłka obieram i kroję w koteczkę. Orzechy siekam drobno. Wszystkie składniki wrzucam do miski. Wszystko mieszam mikserem. Ciasto jest bardzo gęste. Przekładam do dużej foremki.

Wstawiam do nagrzanego do 190 C piekarnika na 50 minut (około).

Przed podaniem polewam rozpuszczoną czekoladą lub gotową polewą czekoladową. Czekam aż zastygnie, kroję i częstuję. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation