Kuchnia

fit słodkości

CZEKOLADOWE TRUFLE Z FASOLI
/1 porcja, trufli/
150 g fasoli ugotowanej lub z puszki
10-15g kakao gorzkiego
30g mleka w proszku ( w przypadku wersji mlecznej)*
miód (dałem ok. 1 łyżkę, 20g?)
ew. aromat np. wanilia
+orzechy/wiórki kokosowe/kakao itp. do obtaczania

Fasolę zmiksować, dodać pozostałe składniki i zmiksować jeszcze raz. Wstawić do lodówki, np. na całą noc i rano formować z masy kulki i obtaczać w posypce, albo wstawić do lodówki na jakiś czas by stwardniało, uformować trufelki i na noc włożyć już gotowe. Można przechowywać je w lodówce.
*dodałam do części masy

Wczorajsza wizyta u lekarza jakoś poszła. Nie myślę teraz o tym. Staram się, ale w głowie taki natłok myśli... Są jednak ważniejsze sprawy.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation