Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Kruche z serem

Lista składników:
-200 g Kasi
-400 g mąki
-szczypta soli
-wody tyle aby dało się zagnieść ciasto
Nadzienie:
-400 g twarogu
-60 g cukru
-2 łyżki śmietany 18%
-1 jajko
-skórka starta z 1 cytryny
-cukier waniliowy
-1 białko

Twaróg wymieszaj ze śmietaną, jajkiem i cukrem zwykłym i waniliowym, dodaj skórkę startą z cytryny. Mąkę, sól i Kasię posiekaj i szybko zagnieć ciasto, dodaj wodę. Ciasto rozwałkuj na grubość 0,5 cm i wycinaj szklanką lub foremką kółeczka. Na połowie krążków umieść po łyżeczce nadzienia. Brzegi lekko posmaruj białkiem, przykryj drugim krążkiem i przyciśnij brzegi widelcem. Ciasteczka ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia blasze, posmaruj resztą białka i piecz w 180 st. C około 25 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation