Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Delektuj się!: Pieczone ziemniaki
Składniki (dla 2 osób):

800 g ziemniaków
1 łyżka oliwy z oliwek
1 łyżeczka słodkiej, czerwonej papryki w proszku
1 łyżeczka ostrej, czerwonej papryki w proszku
1/2 łyżeczki oregano
1/2 łyżeczki tymianku
1 łyżeczka rozmarynu
1/2 łyżeczki soli


Przygotowanie:
Ziemianki obrać, umyć, pokroić w grubą kostkę (ok. 2-3 cm). Osuszyć z nadmiaru skrobi na ręczniku papierowym. Przesypać do miski, dodać pozostałe składniki i dobrze wymieszać. Umieścić na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 20-25 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation