Kuchnia

KUCHNIA

Deser brzoskwiniowy
Składniki:

50 dag brzoskwiń
15 dag zmielonego twarogu
2 łyżki zmielonego maku
200 ml śmietany kremówki
1 torebka galaretki brzoskwiniowej
1 kieliszek likieru amaretto
1 łyżka cukru pudru
1 opakowanie zagęstnika do śmietany
Przygotowanie:

Brzoskwinie sparz i zdejmij z nich skórkę. Jedną pokrój w drobną kostkę, pozostałe zmiksuj. galaretkę rozpuść w szklance gorącej wody i przestudź. Wymieszaj ze zmiksowanymi brzoskwiniami i brzoskwinią pokrojoną w kostkę.
Śmietanę ubij na sztywno, powoli wsypując zagęstnik i cukier puder. Przełóż do twarogu i przemieszaj. Dodaj mak i likier amaretto i jeszcze raz wymieszaj.
Do pucharków wlej połowę musu owocowego, rozsmaruj warstwę kremu i przykryj pozostałym musem. Schładzaj w lodówce conajmniej 30 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation