Kuchnia

na obiad i nie tylko...

sałatka warstwowa z tuńczykiem

3 łyżki majonezu
3 łyżki jogurtu naturalnego
łyżeczka musztardy
5 jajek ugotowanych na twardo
puszka groszku konserwowego
puszka tuńczyka w sosie własnym
200 g sera żółtego
puszka kukurydzy konserwowej
1 cebula ze szczypiorkiem
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
sól, pieprz do smaku

Majonez połącz z jogurtem i musztardą. Dopraw solą i pieprzem.
Białka jajek oddziel od żółtek. Białka zetrzyj na tarce o grubych oczkach, a żółtka oddzielnie zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Groszek, tuńczyk i kukurydzę odsącz z zalewy. Posiekaj w całości cebulę ze szczypiorkiem. W przezroczystej misce układaj kolejno: białka jajek, groszek, tuńczyk, szczypiorek, kukurydza, ser żółty, sos majonezowy, żółtka i natka pietruszki.

Smacznego :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation