Kuchnia

przystawki

BRUKSELKA W BALSAMICZNEJ GLAZURZE Z MIGDAŁAMI

Na 2 małe porcje:

10 brukselek
10 migdałów potłuczonych
2 spore łyżeczki masła
1 łyżeczka miodu akacjowego
8-10 łyżeczek octu balsamicznego

Brukselki obierz z zewnętrznych liści, przekrój na pół wzdłuż. Na małej patelni rozpuść jedną łyżeczkę masła.Obsmażaj brukselkę na średnim ogniu do zrumienienia, ok. 5 minut. Dodaj drugą łyżeczkę masła, miód i balsamico. Zmniejsz ogień i redukuj do kleistej glazury, ok. 10 minut. Przełóż na talerz
i posyp migdałami. Gotowe. Podawaj z białym pieczywem.
Nawet się nie zorientujesz kiedy znikną :-) Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation