Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

SKŁADNIKI:
• 2 cebule
• 1 duże jabłko
• 2 ząbki czosnku (opcjonalnie)
• 200 g tłuszczu kokosowego
Krok Po kroku:

1. Cebule kroję w drobną kostkę i szklę na 2-3 łyżkach tłuszczu kokosowego. Smażę kolejne 5-10 minut, aż cebula się zezłości, powinna być rumiana, ale nie przypalona. Po kilku minutach dodaję obrane ze skórki i pokrojone w podobnej wielkości kosteczkę jabłko i smażę ponownie kilka minut mieszając, aby jabłko nie przywarło do patelni.
2. Wyłączam gaz i dodaję pozostałą część tłuszczu kokosowego oraz rozdrobniony czosnek. Czekam kilka minut aż stanie się letni i przekładam do słoików. Podaję tak jak każdy smalec, z solą lub ogórkiem kiszonym.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation