Kuchnia

gastro-orgazm

Torcik na zimno
skladniki:

1 szklanka cukru
6 zoltek
1 maslo 250g
3 serki homogenizowane po 200 g
3 lyzki zelatyny
1 szklanka mleka
1 lyzka kakao
2 galaretki o ulubionym smaku

wykonanie:
Zelatyne rozrobic w polowie szklanki mleka, druga polowe mleka podgrzac, a nastepnie dolac do zelatyny i dokladnie wymieszac az do jej rozpuszczenia.

Zoltka ubic z cukrem i maslem, dodac do masy serki i rozrobiona zelatyne. Dokladnie wymieszac.
1/3 masy odlac do osobnej miski, dodac 1 lyzke kakao i wymieszac.

Tortownice wylozyc folia aluminiowa.
Najpierw na tortownice wylewamy ciemna mase, nastepnie jasna i odstawiamy sernik do lodowki do zastygniecia. Na koncu zalewamy galaretka przygotowana wedlug opisu na opakowaniu i ponownie schladzamy w lodowce.

Mozna na warstwe serowa polozyc owoce i dopiero potem zalac galaretka.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation