Kuchnia

słodkości

Składniki
- 3 kilo jabłek

- 6 łyżek czubatych cukru

- sok z 1/2 cytryny jeżeli będzie za słodkie

- woda
Przygotowanie
Jabłka obieramy, wycinamy gniazda nasienne. Dzielimy na ósemki.

Wsypujemy do brytfanki lub garnka z grubym dnem.

Zalewamy szklanką wody i gotujemy pod przykryciem 15 minut.

Jak jabłka troszkę zmiękną to dodajemy cukier. Gotujemy jeszcze 10 minut. Jeśli jabłka będą za słodkie (ale to według uznania) to dodajemy sok z cytryny.

Potem miksujemy bardzo dokładnie. Przekładamy do słoików, szczelnie zamykamy i pasteryzujemy 10 minut.

Podajemy jako dodatek do szarlotki, na chleb. Jako deser dla dzieci z przybraniem bitej śmietany.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation